Xampú sòlid

 

En aquesta guia t'explico tot el que he anat aprenent durant aquests anys i t'aconsello sobre quin triar segons el teu tipus de cabell.

Els avantatges d'apostar pels xampús sòlids en lloc dels convencionals són moltes. Per exemple,  estàs contribuint a reduir el consum de plàstic en el teu dia a dia. Els xampús en format sòlid no requereixen envasos i, quan es gasten, no queda cap residu en el nostre entorn. És habitual que aquests siguin naturals i, a vegades, també ecològics. No és la norma, pel que convé que et fixis bé que els seus ingredients estan lliures de parabens, sulfats i silicones.

Els xampús sòlids, per tant, són millors per al medi ambient, però també per al teu cabell perquè no irriten i són aptes per a tota la família, des de bebès a embarassades.

 

Per què canviar el teu xampú líquid per un sòlid?

Els xampús líquids enamoren per la seva oloreta dolça i pels seus atractius envasos. O em diràs que mai has triat un xampú perquè fa bona olor i no pels seus beneficis?

Si comproves la llista de components químics: parabens, silicones, ftalats i Sodium Lauril Sulfate (SLS). Aquest últim és un dels sulfats més emprats en els xampús líquids, un tensioactiu una miqueta polèmic, no sols perquè irrita el cuir cabellut, sinó perquè afavoreix la descamació del mateix i, encara que soni contradictori, tendeix a embrutar més ràpidament el cabell.

Com s'utilitza el xampú sòlid?

Després de triar el teu xampú sòlid, toca provar-lo i, sobretot, acostumar-se a ell.

No et vull desanimar ni espantar, la primera és una fase d'adaptació en la qual hauràs d'habituar al teu cabell a un producte 100% natural, després d'anys i anys de químics perjudicials. És un procés que requereix una mica de temps, hauràs de desintoxicar el teu cabell.

És normal que al principi no observis el resultat desitjat i notis el teu cabell més aspre o pesat que de costum.

Si el teu cabell és gras, és possible que el cuir cabellut produeixi més greix que normalment. Això succeeix perquè els xampús tradicionals eliminen els olis naturals del cabell, ocasionant que el cuir cabellut produeixi greix en excés per a compensar.

Així que el primer consell i més important de tots PACIÈNCIA.


El cabell necessita un temps per acostumar-se. És l’etapa de desintoxicació.

 

I ara sí que si, agafa el teu xampú i cap a la dutxa!

1. Mulla el cabell

Després de triar el xampú sòlid que millor s'adapti al teu tipus de cabell (gras, sec o normal) i tenir-ho al teu costat preparat a la dutxa, comença per mullar tot el cabell, tal com faries normalment.


2. Ensabona-ho

Per a això tens dues opcions. Si tens el cabell curt, pots fer una mica d'escuma amb el sabó entre les mans i després aplicar-la al cabell.

Si tens els cabells llargs o molta densitat, millor frega directament la pastilla al cap, fent gestos de dalt cap avall per a evitar embolics.


3. Fes un massatge

L'últim pas és exactament el mateix que amb qualsevol altre xampú. Frega amb suavitat el cuir cabellut fins que tot el cabell tingui producte.

Finalment, retira-ho completament amb aigua.

És molt important que retiris la totalitat del producte perquè no et quedi sensació pesada al teu cabell.

 

4. Combina-ho amb condicionador sòlid

Si vols que els teus cabells quedin més suaus, combina el xampú sòlid amb un condicionador capil·lar sòlid. Així estaràs apostant per diferents alternatives als pots de plàstic per a la higiene del cabell.

A la botiga trobaràs dues opcions:

Condicionador botànic de karité, pastanaga i taronja. De Innata natura

Condicionador sòlid, seda. De Òria cosmètica

 

 

Conservació del xampú sòlid



Posa-ho sobre una sabonera
Intenta no posar el xampú directament sobre les vores de la banyera o en les baldes de la dutxa. Així només aconseguiràs que es desfaci més ràpid i que et deixi tot fet un nyap! Millor utilitza una sabonera de fusta, ceràmica o una bosseta de malla que permeti escórrer l'excés d'aigua.

Perquè el xampú duri més temps és necessari guardar-lo en un lloc airejat, així el sabó s'assecarà. És molt important després del seu ús deixar-los a l'aire en una sabonera amb reixeta o forats, que no quedin mai sobre aigua.

No li tiris aigua per damunt
Si vols que el teu xampú duri el màxim possible, no el posis sota l'aixeta de l'aigua per a intentar generar més escuma. L'única cosa que aconseguiràs és que et duri bastant menys i que bona part del xampú es vagi pel desguàs sense netejar el teu cabell.

Mentre t'estiguis dutxant evita que l'aigua estigui contínuament caient damunt de la pastilla de xampú. Si la teva dutxa és petita, et recomano, que ho guardis en una sabonera amb tapa. Així aconseguiràs que la pastilla duri més temps. Després de cada ús millor deixar la sabonera destapada en una zona airejada, perquè la pastilla s'assequi.

 

Quant duren els xampús sòlids?

Com s'utilitza molt poca quantitat duren molt de temps, MESOS! Una pastilla de 120ml equival a un envàs de plàstic de 750ml 

A més pots trossejar-ho i portar una mica al gimnàs o de viatge...

 

Ús de xampú sòlid segons el teu tipus de cabell.

Cabell tenyit, danyat o sec. Sí, els xampús sòlids ecològics són perfectes per als cabells tenyits. Normalment aquest tipus de cabells solen estar més secs i danyats pel que et recomano un xampú sòlid per a cabells tractats químicament o un xampú nutritiu per a cabells secs o danyats com el Xampú sòlid reparació i nutrició de Òria.

Després de rentar, per a un extra d'hidratació, pots aplicar un condicionador sòlid per a cabells espatllats. També és recomanable l'ús d'olis nutritius com l'oli d'argán.

Pots utilitzar-los abans del bany com una mascareta o després de la dutxa només en les puntes com una cera.

Cabells arrissats. Els cabells arrissats poden ser molt difícils de manejar, ja que tendeixen a l'encrespament i a la sequedat.  A la botiga pots trobar el Xampú per cabells rinxolats de Nutwa i el Xampú sòlid, definició i volum de Òria, són ideals per a cabells arrissats i per a cabells gruixuts que vulguin definir les seves ones i aportar volum.

Cabells grisos/blancs. També es poden utilitzar en cabells grisos i blancs. El  xampú Niebla per a cabells blancs, secs,  és ideal per això, aporta la hidratació que necessita el cabell.

Persones amb problemes capil·lars (dermatitis, descamació, psoriasi…). Si  és el teu cas, et recomano el xampú sòlid Niebla per a cuir cabellut molt sensible i el xampú per a cabells rossos a base de camamilla de Nutwa.

Nens i bebès. En bebès no és recomanable utilitzar les versions “normals”, sí un altre tipus de sabons neutres més suaus, com el xampú sòlid Niebla per a cuir cabellut molt sensible.  També cal tenir en compte que els sabons tenen un pH bàsic pel què no han d'entrar en contacte amb els ulls perquè produiria picor.

 

Beneficis dels xampús sòlids per al medi ambient

  • Els xampús sòlids no necessiten un envàs de plàstic. A més, en ser més petits que un pot de xampú es redueix molt el volum d'enviament, reduint molt la seva petjada de carboni en l'enviament. (Una pastilla de sabó de 120ml condeix com un pot de 750ml).
  • No conté ingredients perjudicials per al medi ambient, contaminants de rius i mars com a perfums sintètics, colorants, silicones, parabens, tensioactius aniònics (lauril i laureth sulfats de sodi), agents escumants (PEG, Polietilens, Polietilenglicols)…
  • En estar compostos per ingredients naturals d'origen vegetal, són totalment biodegradables. 

 

Explica'm si tens alguna pregunta o dubte sobre com triar o utilitzar el teu xampú sòlid.

Espero el teu comentari!

 

Dejar un comentario

Por favor tenga en cuenta que los comentarios deben ser aprobados antes de ser publicados